Are un parfum deosebit de puternic dar in acelaşi timp si destul de fin, iar ca si gust est ..
Citeste articolul

Postat: 05.11.2015
Catina nu este cunoscuta de ieri, de azi, ci de mii de ani. Stramosii nostrii, dacii, o foloseau ..
Citeste articolul

Postat: 03.11.2015
Acesta boala este caracterizata prin dilatarea permanenta,circumscrisa si patologica a venelor,da ..
Citeste articolul

Postat: 10.10.2015
Organismul uman se detoxifica in mod natural prin colon, plamani, ficat, rinichi si piele, insa a ..
Citeste articolul

Postat: 24.09.2015
Exista o zicala americana care spune“Un mar pe zi tine doctorul departe”. Noi credem ca e nevoie ..
Citeste articolul

Postat: 22.09.2015

Fier+Vitamina C

Producător: Favisan
Cod produs: FAV37
Disponibilitate:
În Stoc
Preţ: 12,00 Lei

Descriere: Fier+ vitamina C, favorizeaza rezistenta la efort.

Compozitie: 12 mg fier (66.6%); 50 mg vitamina C(83.3%).

Efecte: Aport de vitamina C intr-o forma tolerata.

Recomandari: Este recomandat ca tratament adjuvant in: anemii feriprive, carente de fier in timpul sarcinii, la copii, fete tinere, la donatori de sange, in hemoragii.

Administrare: Doza zilnica recomandata este de 1 capsula pe zi, dimineata.

Precautii: Nu se administreaza copiilor sub 12 ani.

Prezentare: 40 de capsule.

Anemia feripriva apare atunci cand corpul nu detine destul fier. Organismul necesita fier pentru a produce hemoglobina. Hemoblobina este o substanta care se afla in eritrocite (globulele rosii) care transporta oxigen de la plamani la toate celulele corpului. Fara destul fier, corpul produce eritrocite mai mici si mai putine. Rezultatul consta in cantitatea de hemoglobina disponibila mai mica si celule corpului nu vor fi alimentate cu o cantitate suficienta de oxigen. Deficientele de fier sunt descoperite cel mai des la copii mai mici de 2 ani si la fete si femei care au o menstruatie abundenta. Deficitul de fier care e destul de grav pentru a provoca anemie poate conduce la probleme serioase la femeile insarcinate si copii mai mici de 5 ani.

Anemiile feriprive usoare in cazurile usoare ar putea sa nu provoace simptome evidente. Daca anemia este accentuata simptomele pot fi: slabiciune, oboseala si lipsa rezistentei la efort; dispnee (respiratie anevoioasa) in timpul exercitiilor; cefalee (dureri de cap); dificultati in concentrare; irascibilitate; stari de ameteala; tegumente palide; dorinta de a ingera substante care nu sunt neaparat comestibile. In particular, o pofta pentru inghetata poate fi un semn de anemie din lipsa de fier. Alte semne pot fi: tahicardie (bataile inimii foarte rapide); unghiile de la maini si picioare foarte fragile; buzele crapate; limba depapilata (neteda) si dureroasa. Bebelusii si copii mici care au anemie din lipsa de fier pot sa nu creasca precum ar trebui si sa aiba retard (intarzieri) in dezvoltarea de abilitati precum mersul si vorbitul. Copii pot fi iritabili si sa aiba deficit de atentie (perioade scurte in care se pot concentra). Aceste probleme de obicei dispar atunci cand dispare deficienta de fier. Daca nu este tratata, problemele mentale si de comportament pot fi permanente. Rareori, se poate dezvolta o anumita maladie numita Plummer-Vision, in special la femeile trecute de 60 de ani. In cazul sindromului Plummer-Vision, o retea tisulara se dezvolta in esofag. Aceasta are ca rezultat prinderea mancarii in retea, dificultati la inghitit, gatul uscat si cheilita angulara (crapaturi in coltul gurii.)

Printre alimentele bogate in fier se includ carnea (in special ficatul de vaca), ouale si toata gama de cereale sau mancaruri fortificate cu fier. Fierul este de asemenea gasit in stafide, fasole si smochine. Pentru a obtine toate beneficiile pastilelor cu fier si fierului din mancaruri se recomanda: consumarea vitaminei C (acid ascorbic); legumele preparate la aburi ajuta la retinerea continutului de fier; a se folosi vase din fier la gatit; a nu se administra pastile cu fier inainte de 2 ore de la luarea antiacide sau tetraciclina (antibiotic) cu anumite alimente, chimicale sau nutrienti. Cereale integrale (¾ ceasca) – 18 mg Fe; Ficat de pui (100g) – 12.8 mg Fe; Faina de ovaz (1 ceasca) – 10 mg Fe; Soia (1 ceasca) – 8.8 mg Fe; Fasole (1 ceasca) – 6.6 mg Fe; Scoici (100g) – 4.5 mg Fe; Tofu (½ ceasca) – 3.4 mg Fe; Carne de vita (100g) – 3.2 mg Fe; Stafide (½ ceasca) – 1.5 mg Fe; Piept de pui (100g) – 1.1 mg Fe; O felie de paine – 0.9 mg Fe; Ton (100g) – 0.8 mg Fe.

 

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine: