Are un parfum deosebit de puternic dar in acelaşi timp si destul de fin, iar ca si gust est ..
Citeste articolul

Postat: 05.11.2015
Catina nu este cunoscuta de ieri, de azi, ci de mii de ani. Stramosii nostrii, dacii, o foloseau ..
Citeste articolul

Postat: 03.11.2015
Acesta boala este caracterizata prin dilatarea permanenta,circumscrisa si patologica a venelor,da ..
Citeste articolul

Postat: 10.10.2015
Organismul uman se detoxifica in mod natural prin colon, plamani, ficat, rinichi si piele, insa a ..
Citeste articolul

Postat: 24.09.2015
Exista o zicala americana care spune“Un mar pe zi tine doctorul departe”. Noi credem ca e nevoie ..
Citeste articolul

Postat: 22.09.2015

Ulei de cocos nehidrogenat 1000ml

Cod produs: MAD12
Disponibilitate:
În Stoc
Preţ: 28,00 Lei

Uleiul de cocos are beneficii incontestabile dar, timp de multi ani a fost controversat datorită conţinutului de grăsimi saturate. Cele mai noi cercetări arată că a fost o eroare totală să considerăm că grăsimile saturate sunt toate la fel. Ca de obicei, Doctor Oz, citând cele mai noi studii, a repoziţionat uleiul de cocos pe un loc fruntaş între alimentele sănătoase pentru că acesta are, într-adevăr, proprietăţi nutritive extrem de valoroase și benefcii majore pentru sănătate.

Uleiul de cocos extravirgin este un superaliment care creşte arderile în corp, stimulează metabolismul şi ajută la sănătatea inimii pentru că scade colesterolul. Este foarte sănătos pentru gătit (inclusiv prăjire sau coacere). În plus, este foarte mult folosit în industria cosmetică pentru că oferă strălucire tenului, tonifică pielea şi întăreşte sănătatea părului.

Nu toate grăsimile sunt la fel. Uleiul de cocos extravirgin este o grăsime pe care o mâncăm pentru a scăpa de grasimea nedorită! In ce sens? Uleiul de cocos extravirgin stimulează metabolismul si ne ajută să slăbim. Este uleiul care se găsește înăuntrul tuturor nucilor de cocos – deci iata un produs 100% natural, vegetal și simplu de obținut. Industria cosmetică a reacționat prima la descoperirile privind beneficiile aduse de uleiul de cocos, introducându-l în foarte multe  produse de înfrumuseţare de la creme de corp până la balsam pentru păr și buze. Dar nu trebuie să uităm că frumusețea vine din interior și că proprietățile nutritive ale uleiului de cocos trebuie valorificate și în alimentația zilnică. Cu atât mai mult cu cât studiile arată că această grăsime naturală din fructul cocotierului ne ajută și la slăbire.

Cum gătim cu ulei de nucă de cocos

Uleiul de cocos are un preţ rezonabil, apropiat de cel al untului sau uleiului de măsline. Obişnuim să punem ulei de masline extravirgin în tigaia în care pregătim alimentele însă acesta este un lucru contraproductiv, ne sfătuiesc nutriţioniştii. Atunci când se încinge, uleiul de măsline îşi pierde din proprietăţile nutritive şi schimbă gustul mâncării.Putem face şi popcorn cu ulei de cocos extravirgin! Puneţi boabele de porumb de floricele într-un singur strat peste uleiul de cocos extravirgin căci se vor face mai repede și nu veți avea floricele arse. Floricelele au foarte multe fibre şi, consumate cu moderaţie, reprezintă un aliment sănătos (cu condiţia sa nu le ardeți).

Uleiul de cocos: Sunt bune grăsimile saturate?

Ați putea întreba: de ce este uleiul de cocos atât de bun de vreme ce conţine grăsimi saturate? Oare nu sunt grăsimile saturate dăunatoare? Da, uleiul din nucă de cocos este format din 94 % grăsimi saturate, dar lucrurile sunt puţin mai complexe. Iniţial, nutriţioniştii au avansat ideea că grăsimile saturate provoacă boli de inimă. Cu toate acestea, omenirea a consumat grăsimi saturate – în formă de unt, untură, ulei de nucă de cocos, etc – timp de mii de ani, dar bolile de inima au fost rare înainte de anii 1920. Creșterea incidenţei bolilor de inimă din ultimele decenii poate corespunde cu utilizarea tot mai mare de uleiuri vegetale polinesaturate, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, de porumb şi rapiţă, precum şi de margarină.

Diabet

Uleiul de nucă de cocos este o grăsime care diabeticii o pot mânca fără frică. Nu numai că nu contribuie la diabet, dar ajută la reglarea glicemiei, reducând astfel efectele bolii.  Locuitorii insulelor extotice au consumat timp de mii de ani ulei de cocos fără să cunoască boala numită diabet, dar când au abandonat acest produs pentru alte uleiuri “occidentale”, rezultatele au fost dezastruoase.

Slabire

Legătura dintre ulei de cocos și slăbire este foarte interesantă. Fermierii din America au descoperit acest efect la începutul secolului trecut atunci când au încercat să îngrășe vitele prin hrănirea lor de ulei de nucă de cocos. În loc să se îngraşe, vitele lor au pierdut in greutate!

Sănătatea oaselor şi a dinţilor

Uleiul de nucă de cocos îmbunătăţeşte absorbția de calciu şi de magneziu în organism, ceea ce înseamnă sănătatea oaselor şi a dinţilor. Absorbția îmbunătățită a calciului datorată folosirii uleiului de nucă de cocos nu permite cariilor dentare să se dezvolte și ne ajută să avem dinţi puternici. Calciul şi magneziul sunt un mare beneficiu pentru femeile de vârsta mijlocie, care pot fi afectate de osteoporoză.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine: