Are un parfum deosebit de puternic dar in acelaşi timp si destul de fin, iar ca si gust est ..
Citeste articolul

Postat: 05.11.2015
Catina nu este cunoscuta de ieri, de azi, ci de mii de ani. Stramosii nostrii, dacii, o foloseau ..
Citeste articolul

Postat: 03.11.2015
Acesta boala este caracterizata prin dilatarea permanenta,circumscrisa si patologica a venelor,da ..
Citeste articolul

Postat: 10.10.2015
Organismul uman se detoxifica in mod natural prin colon, plamani, ficat, rinichi si piele, insa a ..
Citeste articolul

Postat: 24.09.2015
Exista o zicala americana care spune“Un mar pe zi tine doctorul departe”. Noi credem ca e nevoie ..
Citeste articolul

Postat: 22.09.2015

Sirop D'Agave

Cod produs: SIR1
Disponibilitate:
În Stoc
Preţ: 25,00 Lei

Siropul de agave este un indulcitor natural obtinut din agave, cu un indice glicemic mai mic decat al altor indulcitori si cu un mare continut de fructoza. In loc de zahar, puteti adauga sirop de agave in deserturile dvs sau in ceai dar aveti in vedere ca are o putere de indulcire cu 25% mai mare. Siropul de agave are proprietati nutritive reduse din cauza procesarii. Are un gust bun si de aceea este preferat de cei care vor sa renunte la zahar dar nu tolereaza gustul indulcitorului natural stevia.

Siropul de agave (sau nectarul) contine aproximativ 90% fructoza, o forma naturala a zaharului ce se gaseste in fructe. Fructoza nu are un impact atat de puternic asupra nivelului de glucoza din sange (glicemiei), asa cum se intampla cu zaharul din trestie de zahar. Mai mult, datorita faptului ca fructoza este mai dulce decat zaharul, avem nevoie de o cantitate mai mica in retete. Datorita faptului ca nu are un indice glicemic foarte mare in comparatie cu alti indulcitori naturali, siropul de agave poate inlocui mierea.

Agavele contin si o forma complexa a fructozei, numita inulina. Un gen de bacterie benefica numita bifidobacterie digera inulina pentru a produce acizi grasi, despre care s-a dovedit ca lupta impotriva cancerului de colon. In agave se mai gasesc sapogenine, cu proprietati antiinflamatorii si anticanceroase.

Siropul de agave este contestat de anumiti cercetatori americani dar problema este legata ca de obicei de cantitatile mari. Evitati excesul de zahar, evitati excesul de sirop de agave… Intr-adevar, excesul de glucoza declanseaza o serie de efecte nesanatoase care pot duce in cele din urma la o serie de probleme, inclusiv boli de inima si accident vascular cerebral. In Statele Unite sunt foarte mari dezbateri legate de siropul de porumb bogat in fructoza care poate creste riscul de sindrom metabolic si diabet zaharat. Daca cititi etichetele iaurturilor cu fructe, al bauturilor dulci, biscuitilor si napolitanelor, veti remarca faptul ca si la noi in Romania siropul de glucoza-fructoza este prezent la scara larga… Fiind foarte bogat in fructoza, siropul de agave trebuie consumat cu masura. Este un produs procesat care duce la pierderea multora dintre proprietatile nutritive ale agavelor.

Sugestii de preparare si servire:
In retete, folositi o cantitate de nectar de aproximativ 25 % mai mica decat cea de zahar. Trei sferturi de cana de sirop de agave este echivalentul unei cani de zahar. Aceasta regula este valabila pentru majoritatea retetelor. Siropul de agave poate fi folosit ca inlocuitor al mierii sau al zaharului la copt dar aveti grija sa nu-l folositi in exces!

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine: