Agar agar pudra bio 6x2g Lima
Pachet 100 gr
Agar agar este un gelifiant folosit in Japonia ca si gelatina, devenind tot mai popular si in alte parti ale lumii.
Agar-Agar conține calciu, iod, fosfor și fier. Nu are calorii, grăsimi, carbohidrați sau zahăr.
Mai mult, apelăm la Agar Agar când nu vrem să folosim amidon, gluten, soia pentru cei alergici la aceste substanțe, și nici drojdie, lactoză, ouă, sau conservanți artificiali. Agar Agar abundă în fibre, procentul fiind de 80
Acesta absoarbe imediat glucoza cu un proces de digestie rapid, astfel putem preveni stocarea în organism a grăsimilor sau a zahărului în exces.Pe lângă absorbirea glucozei, agar agar absoarbe și fierea; putem vorbi de controlul nivelului de colesterol din sânge prin prevenirea asimilării grăsimilor de care nu avem nevoie. Agar Agar acționează și ca un ușor laxativ datorită conținutului ridicat de fibre, rezolvând o serie de probleme digestive, ficat leneș, constipație și tranzit intestinal lent, plus eliminarea toxinelor.
Agar Agar se comercializează sub formă de fulgi, pudră sau granule.
Este obținut din alge care în prealabil sunt fierte, apoi răcite , purificate, după care uscate. Agar Agar nu are gust, este inodor și incolor! Este mult mai ferm decât gelatina clasică și rezistă și la temperaturi mai ridicate.
Agar este mult mai puternic decât gelatina astfel că, o linguriță de agar echivalează cu 8 lingurițe de pudră de gelatină.
- Cel mai important detaliu pe care trebuie să îl cunoaștem este că, agar necesită a fi dizolvat în lichid fie el apă, suc de fructe, lapte, ceai, și apoi adus la fierbere. Se stabilizează odată ce ingredientele s-au răcit.Nu putem adăuga pur și simplu fulgii de agar în preparate.
- Cu siguranță trebuie să respectăm instrucțiunile de pe ambalaj, și să consultăm rețetele dar, regula generală este să folosim o lingură de Agar fulgi la o cană de lichid (250 ml), sau o linguriță de Agar pudră pentru aceeași cantitate de lichid.
- Dacă vrem să facem maioneză de exemplu creștem cantitatea la 2-3 linguri de agar pentru 250 ml lichid, mai ales dacă folosim citrice.
- Este prioritar să rehidratăm pudra sau fulgii de Agar înainte de a-i găti.
- Putem să folosim Agar Agar în plăcinte, budinci, creme, deserturi sănătoase pentru cei mici.
- Pașii clasici în cazul în care nu putem fierbe tot lichidul (alt lichid decât apa) sunt următorii:
- Dizolvăm 1 lingură de fulgi sau o linguriță de pudră de Agar în 60 ml de apă fierbinte
- Aducem la fierbere
- Lăsăm la foc mic până în 5 minute pentru pudră și între 10-15 minute pentru fulgi
- Amestecăm bine cu celelalte ingrediente
- Lăsăm să se răcească și să se închege.
Ingrediente: agar agar*
*din agricultura ecologica
Mod de flosire: pentru 1 litru de produs finit, se adauga 4g de agar agar. Fierbeti compozitia pana la obtinerea vascozitatii dorite.
Produs certificat ecologic
12g