Ciocolata, deliciu cu efecte benefice pentru organism

Ciocolata, deliciu cu efecte benefice pentru organism

Ciocolata, deliciu cu efecte benefice pentru organism

E un fel de basm, se intelege, cu , cea neagra, cu alune sau stafide, de orice fel si cu orice ocazie, regina printre dulciuri si inventie nemuritoare. Ce bine ca si pe plan nutritional e un aliment extraordinar !
Si pentru tot ce facem e spre imbunatatire, afla cum poti fi in forma fara sa renunti vreodata la cel mai delicios dintre dulciuri.

Ciocolata sporeste nivelul de bun.

Prin urmare este inutil sa renunti la ciocolata daca ai un nivel ridicat al colesterolului. Bineinteles, ciocolata e grasa datorita continutului de unt si cacao, insa aduce organismului lipide “ bune ” : acizi grasi mono nesaturati privilegiati de absorbtia intestinala.
S-a demonstrat deja ca dupa 3 saptamani de tratament pe baza de ciocolata neagra, 75 g pe zi, nivelul de colesterol HDL ( bun ) a crescut cu 11,4%, pe cand colesterolul LDL ( rau ) a scazut cu 11,9%.

Ciocolata protejeaza sistemul cardiovascular

Ciocolata nu este un aliment exclusiv gras si zaharat, aceasta contine multe substante benefice pentru sistemul cardiovascular:
• tanine cu actiune antioxidanta, care combat radicalii liberi si reduc astfel riscul dereglarilor cardiovasculare.
, beta-caroten si cupru cu actiune antioxidanta.
care scade presiunea arteriala.
Unele studii sustin ca un consum zilnic moderat ( mai putin de 10 g ) e suficient pentru ca sa ne bucuram de toate beneficiile acesteia.

Ciocolata nu deregleaza glicemia

Cea mai mare parte dintre varietatile de ciocolata au un indice glicemic scazut: 22 pentru ciocolata neagra cu 70% cacao, 33 pentru nutella si ciocolata calda, 45 pentru ciocolata cu lapte si cea alba. Pentru comparatie, indicele glicemic pentru glucoza e de 100.

Ciocolata tonifica !

O bucatica de ciocolata e remediu ideal pentru oboseala spontana. Ciocolata este un , pentru care ii ofera organismului energia imediat disponibila pentru ca sa te recuperezi intr-o clipita.

Ciocolata inlatura stresul !

Actioneaza asupra moralului datorita glucidelor, care ajuta la eliminarea triptofanului, un precursor al serotoninei care instaleaza buna dispozitie si dimineaza nelinistile.
, care exercita un efect relaxant si lupta impotriva stresului.
• feniletilamina care, datorita structurii sale asemanatoare cu cea a amfetaminei, actioneaza ca un antidepresiv.
Ciocolata ne face euforice !