Beneficiile semintelor de cardamom

Beneficiile semintelor de cardamom

Beneficiile semintelor de cardamom

 Are un parfum deosebit de puternic dar in acelaşi timp si destul de fin, iar ca si gust este undeva intre lămâie si portocala. In Orientul Mijlociu este folosit la pregătirea diverselor gustări dar, cel mai apreciat este când se foloseşte in cafea.

 

Poate fi folosit cu succes ca detoxifiant deoarece compuşii sai permit eliberarea toxinelor mult mai uşor.

 

Are foarte multe beneficii pentru sistemul digestiv. in Egiptul antic era folosit pentru curăţarea dinţilor dar si pentru împrospătarea respiraţiei. Prin compoziţia sa este recomandat ca si afrodiziac, Arabii descoperindu-i aceasta virtute.

 

 Seminţele de cardamom au un efect de încălzire si poate fi folosit împotriva regulilor, durerilor de gat, tusei sau bronşitei. Seminţele foarte aromate ale acestei plante sunt deopotrivă un stimulent pentru neuroni.Poate fi folosit si in caz de a creste pofta de mâncare sau in depresie.

 

Cardamomul are un efect de înviorare a întreg corpului dar reglează si tranzitul intestinal. Este benefic in tratarea ulcerelor bucale, infecţiilor tractului urinar, precum si pentru circulaţia sângelui in plămâni.

 

Unul dintre motivele pentru care cardamomul purifica organismul se datorează proprietăţilor sale diuretice.

 

 Are grija de inima ta implicit de vasele de sânge deoarece la menţine elasticitatea si nu permite îngroşarea venelor si arterelor. o universitate din Hamburg doreşte sa demonstreze ca ar fi benefic si împotriva grăsimilor.

 

Este bogat in cupru, fier si vitamina C iar acestea din urma ajuta la producerea de celule roşii.

Este un condiment originar din sudul Indiei unde este întâlnit in flora spontana. Se pare ca exista dovezi in care Egiptenii îl foloseau in scopuri medicale. Cardamomul poate fi verde, sau de culoare neagra insa cel originar este de culoare verde.

 

A început sa fie cultivat in sudul Asiei, Mexic, Indonezia dar cel mai mare exportator la nivel mondial este Guatemala. Cardamomul este un condiment foarte scump fiind poziţionat pe locul trei, el este depăşit doar de şofran si vanilie.